{ "title": "Bacak Silikonu", "image": "https://www.bacak.gen.tr/images/Bacak-Silikonu-72.png", "date": "20.01.2024 10:07:37", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Bacak Silikonu, Bacak silikonu bacak estetiği uygulamalarında kullanılır. Bacak silikonlarının amacı bacağı şekillendirmektir. Bacak silikonları, çocuk felci sekeli, baldır zayıflığı, kaslardaki bozukluklar, eğri bacakların düzeltilmesinde kullanılır. Bacak silikonları, endoskop yardımı ile kişinin hissetmeyeceği bir derinliğe yerleştirilir. Bacak silikonları bacağa yerleştirildikten sonra oturması belli bir süre alır.

Bacak silikonu nedir kimlere uygulanır?

Bacak silikonu baldırlara uygulanan bir silikon türüdür. Baldır kasları ne kadar spor yaparsanız yapın şekil verilmesi en zor kas grubudur.

Bacak silikonu yerleştirildikten sonra hastanın 12 saat kadar yürümesine izin verilmez. Bacak silikonu ile bacakta yaklaşık 3-4 cm civarında kalınlık sağlanır. Silikonun kesin şeklinin gözle görülür hale gelmesi yaklaşık 3 ayı bulmaktadır.

Bacak Silikonu tipleri nelerdir?

Bacak silikonunda farklı markalar bulunmaktadır. Sert ve yumuşak silikon olmak üzere ikiye ayrılır. Yumuşak bacak silikonları sanki kullanım açısından daha rahatmış gibi görünse de hacim ve şekil değişikliği olmadan kullanım zorunluluğu vardır ve yumuşak silikonlarda bir diğer sıkıntı kullanım süresinin belirsiz olmasıdır. Ayrıca yumuşak silikonlar hasar görse bile silikonun yayılma ve zarar verme ihtimali bulunmamaktadır. Sert bacak silikonları ise daha kolay şekil almaktadır ve sert silikonlar yaşam boyu kullanım özelliğine sahiptir.

Bacak silikonu dizin arka kısmından minik bir kesi ile baldır kası arasına yerleştirilir. Bacak silikonun yerleştirildiği bölgede damar ve sinirlerin olmaması gerekir. İşlemden sonraki ilk 2-3 gün hasta yürümede zorluk çekebilir. Sonuçta kendinden olmayan yabancı bir cisim bacağa koyulduğu için bir miktar rahatsızlık duyulması normaldir. Yaklaşık 1 hafta 10 gün içinde yürüyüş normal hale gelmeye başlar. Bacak silikonu takıldıktan sonraki ilk 1 ay spor ve ağır egzersizler yapılmamalıdır. Sonrasında ise kişi normal hayatına devam edebilir.

Bacak silikonunun asimetrik ve simetrik adı verilen iki tipi bulunmaktadır. Bu tipler silikonun hangi amaç için takılacağına bağlı olarak değişir. Bacak düzeltme, bacak kalınlaştırma gibi amaçlara göre belirlenir.

Bacak silikonu yerleştirildikten sonra hastada kanama, ince deriye sahip olanlarda hatların belli olması ve asimetri sıkıntıları yaşanabilmektedir. Bacak silikonunun komplikasyon oranı çok düşük olup, komplikasyon oluşma durumunda da gerekli rötuş ve düzeltmeler yapılmaktadır.
" } ] }