{ "title": "Bacak Sızlaması", "image": "https://www.bacak.gen.tr/images/bacak-sizlamasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:12:23", "author": "muhsin doğru", "article": [ { "article": "
Bacak Sızlaması, Bacaklarda sızlama oluşu birçok nedeni olabilir. Kimi zaman bazı hastalıkların belirtisi olabilir, bazen bu durum nemli ortamın neden olduğu da bilinmektedir. Bu tür problemler aslında yaş fark etmeksizin her yaşta karşılaşılabilmektedir. Sızlama ve aslında buna karıncalanmayı da eklersek bunların neticesinde kişi de halsizlik meydana gelebilir. Bununla beraber sızlama dendiğinde akla ilk olarak romatizma gelir ve ilk olarak da yaşlılar ve bilhassa kadınlar gelir. Halbuki bacak sızlamalarının en sık karşılaşılan nedeni toplar damar hastalıkları, kısaca varisler olarak bilinir.

Varis hastalığında damarlar genişler ve bundan dolayı damar içinde kan göllenir bundan ötürü de dolaşım yavaşlar bu nedenle damarlardan doku içine az miktarda sıvı sızar ve sıvı sızmasından dolayı hastanın bacaklarında sızlama ve ödeme yani şişliğe sebebiyet verir. Bu Sızlamaların yanı sıra akşamları bilhassa yatakta kramp benzeri ağrı ve bacaklarda oluşan huysuzluk da oldukça sık görülen bir olaydır. Varislerden oluşan bacak sızlamalarının teşhisi ve tedavisi son derece kolaydır. Tecrübeli bir damar cerrahı birkaç dakika süren muayene neticesinde hastalığın teşhisini doğru bir şekilde meydana çıkarabilir. Yine varisleri tedavi yöntemleri konusunda tecrübe ve teknolojiye sahip olan bir Uzman hekim tüm varisleri ameliyatsız bir biçimde iş gücü kayıplarına sebebiyet oluşmadan tedavi edebilir. İşte görüldüğü gibi sızlamanın yanında karıncalanma da oluyorsa, rahatsızlık bu bilgilerle birlikte değerlendirilmelidir.

Bacaklardaki sızlamaların nedenleri şunlar olabilir: Sinir sıkışmasından kaynaklanan uyuşma ve karıncalanma problemleri ortaya çıkabilmektedir. Damar hastalıklarının neden olduğu bir hastalık olabilir. Eklemlerdeki rahatsızlıklardan kaynaklanan bir olaydır. Yorgunluk veya bacak bölgesine darbe alınması neticesinde oluşur. Ortamın nem oranının yüksek olmasından kaynaklanabilir. Ergenlik döneminde kemiklerdeki büyüme neticesinde oluşabilir.
" } ] }