{ "title": "Hamilelikte Bacak Uyuşması", "image": "https://www.bacak.gen.tr/images/Hamilelikte-Bacak-Uyusmasi-21.jpg", "date": "20.01.2024 12:46:44", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Hamilelikte Bacak Uyuşması, yapılan araştırmalar sonucu 5 hamileden birinde görülmektedir. Hamilelikle bacak uyuşması ağrılı ve istenmeyen bir hamilelik belirtisidir. Hamilelikle beraber başlayan bu uyuşmalar %60 hamilelik sonrasında da devam ettiği görülmüştür. Hamile bayanlar bu uyuşmayı bacaklarının alt tarafında yanma, karıncalanma ve ağrılar olarak tarif ederler. Kimileri de cildin iç kısmında böceklerin yürüdüğü şeklinde bir hisse kapıldıklarını anlatmaktadırlar. Uzun süreli oturmalarda, uzanmalar da ve uyumalar da genellikle görülmektedir. Kimi zamanda tam tersi yani uykusuzluğa neden olmaktadır. Hamilelik sonrası kimilerinde bu uyuşmalar geçerken kimi bayanlarda kalıcı olur. Hamilelik süresince gözlemlenen birçok sıkıntının içerisinde en sıra dışı olan bacak uyuşması, huzursuz bacak sendromudur. Bazı bayanlarda bu uyuşma tamamen hareketsizlik olarak görülür. Panik yapmamak gerekir tamamen normal bir durumdur. Çoğu zamanda gebeliğin son üç ayında görülmektedir. Bu uyuşmalar sırt üstü yattığında veya sağ tarafa yatıldığında da rahatsızlık verebilir. Yükselen göbek kısmı kalça sinirlerine basınç uygulamaya başlıyor pelvisten başlayarak bacaklarda uyuşmaya neden oluyor. Uyuşmalar genellikle akşam saatleri ya da gece dinlenme saatlerinde meydana geliyor.

Hamilelikte Bacak Uyuşması Sebepleri Nelerdir?
Hamilelikte Bacak Uyuşması İçin Neler Yapmak Gerekir?

Hamilelikte bacak uyuşmasının tedavisi yoktur. Hamileyken her ilaç kullanılmadığından bu uyuşma sendromu ilaçlarını kullanamazlar. Ama uyuşmayı hafifletebilirler. Hamileyken topuklu ayakkabı giyilmemelidir. Çok fazla ayakta beklenmemelidir. Mümkün olduğunca çalışılmamalıdır özellikle son aylarda. Beslenmeye dikkat edilmelidir. Tavuk, balık, kırmızı et, sebze ve meyve tüketimi çok önemlidir. Fazla yorulmamalı, dinlenmeye özen gösterilmelidir. Bu takdirde uyuşma tamamen bitmeyecektir ama azalmalar görülecektir.
" } ] }