{ "title": "İç Bacak Kasları", "image": "https://www.bacak.gen.tr/images/Ic-Bacak-Kaslari-35.jpeg", "date": "19.01.2024 17:55:35", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "
İç bacak kasları, vücudun en zor çalıştırılan kas gruplarından biridir. Yağlarını eritmede güçlük çektiğimiz bölge iç bacaktır. Genelde gün içinde yapılan aktiviteler ve hareketler bacak içi kasların çalışmasını sağlamaz. Bundan dolayı da iç bacaklarda sarkmalar ve iç bacakların yağlı görünümü çok fazla karşılaşılan sorunlardandır. Bacakların sıkılaşması için iç bacak kasları için özellikle farklı egzersiz hareketleri eklenmelidir. Bu hareketlerle bacaklar daha sıkı ve daha şekilli olurlar.

Bacakların iç kısımlarını zayıflatacak hareketler çok fazla ve değişiktir. Fakat kilo vermek için, bacaklardaki fazla yağları vermek için, zayıflamak ve incelmek için düzenli, sağlıklı beslenmek ve sporun da düzenli bir şekilde yapılması gerekir.

İç bacak kasları gelişmesi ve yağların erimesi için

Bacak kaldırma hareketi: Evde, iç bacak kaslarını çalıştırmak ve bacakların sıkılaşması için istediği zaman kolaylıkla yapabilecek hareketlerden biridir. Yapılması gereken eller başın altına konarak yan bir şekilde uzanılır ve üstte kalan bacak vücuda dik olacak bir şekilde dizlerden bükülür, alttaki bacak yukarı aşağı kaldırılarak hareket ettirilir. Bacaklar aşağı indirdiği zaman yere değdirmemeye dikkat edilir. 12-15 tekrar ile başlanır.

Ters pilie hareketi: Sırt üstü yere uzanılır ve bacaklar birbirine yapışık bir şekilde vücuda dik bir şekilde uzatılır. Daha sonra topuklar birbirine yapışık bacaklar açılarak dizler göbeğe doğru çekilir. En sonunda tekrar bacaklar eski pozisyona döner. Bu hareketler iç bacak kaslarını çalıştırır ve karın kasları da çalışmış olur.

Makas hareketi: Bacaklar açılır, daha sonra kapatıldığında birbirinin üzerine getirilerek makas hareketi yapılır. Makas hareketi esnasında öncelikle sağ bacak sol bacağın üzerine daha sonra sol bacak sağ bacağın üzerine ve tekrar sağı sol üzerine atarak makas hareketi yapılır. Bu hareket 20 tekrar ile yapılır.

İtme hareketi: Dizler karna doğru 90 derecelik bir açı yapacak şekilde bükülerek bacaklar açılır. Bükülü haldeyken ayak tabanları tam karşı tarafa bakıyor olmalıdır.

Diz üstü yan tekme: İlk olarak, eller ve dizlerin üzerinde başlangıç pozisyonunu alınır. Belimizin düz olduğundan emin olunmalıdır. Dizler, vücuda dik kalacak bir şekilde kalça hizasına kadar kaldır. Bu pozisyondan daha sonra bükülmüş olan dizler açılır, bacaklar uzatılır. Sonra dizler tekrar bükülür, diz yere doğru indir ama asla dizler yere konulmaz. Bu hareket yapılırken kaslarda yanma hissi başladı ise doğru olarak çalışılıyor demektir.

Plie Slides Hareketi: Ayaklar V şeklinde açıldıktan sonra eller hemen kalçanın altına konulur. Sağ ayak kaldırılır ve omuz genişliğinden daha fazla olacak şekilde açılarak yere koyulur. Hareket yapılırken dizler bükülür. Bu esnada sırtımız dik, üst bacaklar tabana paralel olmalıdır. Bu şekilde birkaç saniye kalınır ve başlangıç pozisyonuna dönülür.

" } ] }