{ "title": "Sinirsel Bacak Ağrısı", "image": "https://www.bacak.gen.tr/images/sinirsel-bacak-agrisi.jpg", "date": "23.01.2024 06:11:34", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Sinirsel bacak ağrısı, yapısı epeyce karma karışık meydana geldiği amaçlı, bacaklarda görülebilen ve kaynağı olabilir. Bacakların zorlanması, kırıklar, kemik veya narin doku zedelenmeleri, ayak bileğine veya dize fazla miktarda yük bindiren durumlar sık görülebilen nedenler olmakla beraber, eklem, adale, tendon, bağ, damarlar ve sinirlerde olan diğer koşullar da bacak ağrısına sürükleyebilir. Üstelik bunların haricinde uzunca zaman hata pozisyonda otursanız dahi akşam haneye döndüğünüzde bacaklarınız ağrıyabilir. Ağrı, nedenine ilişkili olarak da artabilir veya sabit bir ağrı olarak da kalabilir. Bıçak benzeri ağrıların, bacak bütününe dağılan ağrıların veya yalnızca bir alanda görülebilen ağrıların çeşitli nedenleri olabilir.

Bacaklarınızda veya tek bacağınızda itinalı olarak, nedenini bilmediğiniz ağrılar yaşıyorsanız bunun nedenini fakat bir hekim muayenesi ardından öğrenebilirsiniz. Ağrının tam noktasını bilmek, ağrı tipini kesinleştirmek ve ağrıyı şiddetlendiren vaziyetleri not etmek ek olarak çabuk bir tanı amaçlı destekçi olabilir.

Bacakta Sinirlerin Sıkışması Semptomları

Sinirler, beyniniz ile vücudunuzun diğer bölümlerini birbirine bağlar. Şayet vücudun belli bölümlerinde sinirler zayıflarsa, besleyici maddelerin akışını azaltacak ve hudut elektriksel uyarım kabiliyetini kaybedecektir. İşte bacakta hudut sıkışmasının birtakım belirtileri:

Uyuşma

Bacağınız \"uykuya dalma\" olarak da isimlendirilen uyuşukluk hissetmeye eğilimi olur. Uyuşukluk davranış etmenizi zorlaştırır. Bununla Beraber bacağınız ağırlaşır ve kontrol etmesi zorlaşır.

Yayılan Ağrı

Ağrı, bacakta hudut sıkışmasının en yaygın belirtisidir. Ağrı, sinirin sıkıştığı bölgenin dışına yayılabilir. Bu, ağrının dizinizden kalçanıza veya ayağınıza gerçek yayılabileceği manasına gelmektedir.

Yanma Duygusu

Yanma duygusu, bacakta hudut sıkışmasının farklı bir belirtisidir. Bacağınızın içerisinde, bilhassa ağrıyı hissettiğiniz alanda bir şeyin yanıyor meydana geldiği benzeri bir pay kapılabilirsiniz.

Kas Çekilmesi

Kas çekilmesi ve istem dışı kasılma bacaktaki hudut sıkışmasının bulgularından biridir. Birdenbire meydana çıkabilir ve sinirlerinize kocaman zarara sürükleyebilir.

İğnelenme ve Karıncalanma Duygusu

İğnelenme veya karıncalanma duygusu de bununla beraber bacakta hudut sıkışması problemiyle karşılaşan kişilerde yaygındır. Bacağınızın rastgele bir yerinde meydana çıkabilecek bu duygulara parestezi ismi verilir.

Kas Yorgunluğu

Kas yorgunluğu bacakta hudut sıkışması neticesi meydana gelmektedir zira sakatlık yaşaması kan ve besleyici maddelerin kaslarınıza erişmesini önler. Oturmak veya ayakta durmak dahi ağrı veya yorgunluğu sürükleyebilir.

Bacakta hudut sıkışmasının semptomları gece ek olarak kötüleşebilir. Bacaklardaki huzursuzluk ve ağrı, gece uykuya dalmada güçlük veya uykusuzluğa yol açar.

Bacakta Sinirlerin Sıkışması Neden Olur?

Aşırı Kullanım

Sinir sıkışmasının yaygın olan birtakım olayları çok kullanımdan kaynaklıdır. Bacakta hudut sıkışmasından mustarip olan kişilerin yarısından fazlasının bacaklarını çok kullandıklarının farkında olmamaları, hudut sıkışmasının en başta gelen sebeplerinden biridir. Bacağınızı faaliyetler yöntemiyle çok kullanmanız, ek olarak uzunca sürelerde bacağınızı eklemlerle birleştirebilir. Sözgelişi, bacağınızla kendisini tekrarlayan egzersizler yaparsanız, bacağınızı saran birtakım dokulara stres uygulayabilirsiniz.

İncinme ve yaralanma

Bacaklardaki sakatlıklar da bununla beraber bacakta hudut sıkışmasına sürükleyebilir. Sinirlerinizi çevreleyen dokulardaki sarsılma, bacak sinirlerine önemli kayıp verebilir. Sarsılma bu benzeri dokularda gerilme, sıkma ve basınca sürükleyebilir.

Obezite

Obezite, bacakta hudut sıkışmasının farklı bir nedenidir. Bildiğiniz benzeri, obezite bireyin hareketsiz bir hayat şekli olduğunun açık bir göstergesidir. İtinalı koşmak benzeri tekrarlayan aktiviteler hudut sıkışmasına neden varken, tersine, obezite sebebiyle egzersiz eksikliği de bununla beraber hudut ezilmesine yol açar.
" } ] }